Behandelingen

Bij de eerste kennismaking – de intake – wordt goed bekeken naar de actuele status van uw gebit. Wij gaan hierin altijd planmatig te werk; zo weet u altijd waar u aan toe bent. Tijdens deze afspraak zullen wij u vertellen wie wij zijn, hoe wij te werk gaan en wat u van ons mag verwachten. 

Stapt u over van tandarts? Zorg dat u uw dossier opvraagt! De röntgenfoto’s die bij u zijn gemaakt kunnen van grote waarde zijn, en maken het maken van nieuwe foto’s soms overbodig!

Onze bevindingen, adviezen en behandelopties worden uitgebreid met u besproken en kosten worden overzichtelijk in kaart gebracht.

“Voorkomen is beter dan genezen!” Niets is minder waar als het om uw tanden en kiezen gaat.

Tijdens halfjaarlijks controles checken wij de gezondheid, functie en esthetiek van uw gebit. Ons team staat voor u klaar om uw gebit te verlossen van aanslag, tandsteen en/of een onfrisse adem. Tandenborstels kunnen niet tussen of onder uw tandvlees, het reinigen van uw gebit door een expert is daarom onmisbaar! 

Ook vinden wij het belangrijk dat u uw (jonge) kinderen meeneemt naar de praktijk! Wist u dat jeugdzorg tot en met 18 jaar vergoed wordt zonder dat u eigen risico betaalt? 

Is het te laat voor preventie en zijn er gebitsproblemen ontstaan? Dan is het belangrijk niet alleen de symptomen van het probleem te behandelen, maar ook goed te kijken naar de oorzaak.

Wist u dat het krijgen van een gaatje (cariës) een van de meest voorkomende ziekten ter wereld is? 

Een beginnend gaatje proberen wij samen met u tot stilstand te brengen. Zolang dit gaatje zich uitsluitend in het glazuur bevindt hoeft dit niet behandeld te worden, maar kan door de juiste tips en verzorging klein gehouden worden. Ook kan er met behulp van een sealing preventief worden ingegrepen. 

Een actief en groter gaatje moet worden behandeld. Wij gebruiken daar een kunsthars vulmateriaal voor (composiet). De levensduur van deze vulling hangt sterk af van veiligheid en nauwkeurigheid. Daarom gebruiken wij rubberen isolatielapjes (cofferdam of rubberdam genaamd) die voorkomen dat er speeksel bij deze vulmaterialen kunnen komen. Ook krijgt u door dit isolatielapje geen water meer in de keel!

Gebitsslijtage komt steeds vaker voor in onze samenleving. We spreken van gebitsslijtage als uw gebit sneller slijt dan normaal. Deze slijtage kan chemisch of mechanisch van aard zijn, of een combinatie daarvan. Het is daarom belangrijk eerst de oorzaak te achterhalen en vervolgens met een gedegen, vooraf besproken integraal behandelplan uw gebit te herstellen. 

Gewoon Gaaf is een cariëspreventiemethode. Deze preventiemethode is gericht op kinderen van 0 tot 18 jaar en hun ouders/verzorgers. Er wordt aandacht besteed aan de eigen invloed op zowel het ontstaan als het voorkomen van cariës. Door goed tanden te poetsen en er een verstandig consumptiepatroon op na te houden, kan je jouw gebit gebit gewoon gaaf houden! Wetenschappelijk onderzoek in Nederland wijst uit dat de Gewoon Gaaf methode kan zorgen voor 70% minder caviteiten.

Duurzaamheid is een belangrijke factor als het gaat om het herstellen van aangetaste tanden en kiezen. Traditioneel gezien wordt er altijd gesproken van een kroon. Porseleinen (keramische) oplossingen worden door de tandtechnieker voor u op maat gemaakt. Vroeger moest u daarvoor ‘gips happen’, dat is door onze hypermoderne mondscanner niet meer nodig! Middels een digitale scan van uw gebit wordt er door de tandtechnieker in het tandtechnische laboratorium een porseleinen restauratie vervaardigd, die uw tand duurzaam en stevig hersteld. Wij staan voor onze kwaliteit, vraag daarom naar onze garantie voorwaarden! 

Lees meer

Mocht er onverhoopt sprake zijn van een ontstoken of dode kies, dan is het zaak deze van binnenuit te ontsmetten en weer te herstellen. Het behoud van uw tanden en kiezen is onze hoogste prioriteit! Middels een behandeling onder een microscoop zullen zwaar beschadigde tanden behouden kunnen blijven daar waar deze behandelopties vroeger beperkt waren. Het uitvoeren van een wortelkanaalbehandeling zorgt voor het elimineren van pijn en het behoud van uw eigen tanden en kiezen en daarmee ook de noodzaak voor tandvervanging. 

Een implantaat is een soort kunstwortel van titanium die kan worden gebruikt ter vervanging van een tand of kies of als houvast van een uitneembaar kunstgebit om dit kunstgebit zodoende meer houvast te geven/

Een implantaat voelt en functioneert als een eigen tand of kies en is een uitstekende manier om een of meerdere kiezen te vervangen zodat u weer goed kunt kauwen. Implantaten voorkomen dat gezonde tanden en kiezen moeten worden beslepen zoals bij een reguliere tandgedragen brug het geval is.

Lees meer

Mochten er tanden en kiezen (geheel) ontbreken, kunt u middels een gebitsprothese weer lachen! Onze klinisch gebitsprotheticus helpt u graag aan een (nieuw) kunstgebit of kijkt met u naar de mogelijkheden om een loszittend kunstgebit weer beter te laten functioneren. Het is daarnaast belangrijk dat u uw kunstgebit eens per jaar laat controleren zodat u niet onnodig met een loszittend of pijnlijk kunstgebit door het leven gaat.

Een goede mondgezondheid is niet alleen belangrijk voor een zelfverzekerde glimlach, maar heeft ook bewezen invloed op uw algehele welzijn. Onze mondhygiënistes begrijpen de cruciale rol die een gezonde mond speelt bij het voorkomen van tandheelkundige problemen en het behouden van uw algemene gezondheid.

Lees meer

Bij Oude Rijn Tandartsen begrijpen we dat een stralend witte glimlach een zelfvertrouwen boost kan geven. Daarom zijn we verheugd om Boutique Whitening aan te bieden, een effectieve en veilige methode voor tanden bleken die u gemakkelijk thuis kunt gebruiken.

Lees meer

Oude Rijn Tandartsen

Geen lange
wachttijden

Gratis parkeren
naast de deur

Goed bereikbaar
met het OV

Vele specialismen
onder één dak