Implantaten

De meest duurzame, vaste optie om missende tanden of kiezen terug te brengen

Waarom implantaten?

Implantaten zijn innovatieve en duurzame oplossingen voor het vervangen van ontbrekende tanden. Ze bieden tal van voordelen, waaronder:

 • Natuurlijk Uiterlijk: Implantaten zien eruit en voelen aan als natuurlijke tanden, waardoor uw glimlach er mooi en authentiek uitziet.
 • Blijvende Duurzaamheid: Met de juiste zorg kunnen implantaten een leven lang meegaan, wat ze tot een kosteneffectieve keuze maakt op de lange termijn.
 • Verbeterd Kauwvermogen: Implantaten stellen u in staat om normaal te eten zonder beperkingen.
 • Vaste constructie: Omdat de implantaten vergroeid zijn met uw kaakbot hoeft u niet aan een uitneembaar plaatje te denken.

Wanneer implantaten?

Er kunnen meerdere indicaties zijn om te kiezen voor een implantaat. Voorbeelden daarvan zijn:

 • Enkelvoudig implantaat: Voor het vervangen van een individuele ontbrekende kies of tand.
 • Meervoudige tandimplantaten: Voor het herstellen van meerdere aangrenzende tanden of kiezen met natuurlijke uitstraling.
 • Implantaatgedragen bruggen: Voor een sterke en duurzame oplossing bij het ontbreken van meerdere tanden. Implantaten voorkomen dat andere gezonde tanden en kiezen moeten worden beslepen zoals bij een reguliere tandgedragen brug het geval is
 • Klikgebitten: Bij Oude Rijn tandartsen is het mogelijk om loszittende kunstgebitten te vervangen voor een klikgebit. Dit is een constructie waarbij er 2 implantaten worden geplaatst in de onderkaak. Vervolgens wordt er een gebitsprothese gemaakt die vastgeklikt kan worden op deze implantaten door middel van een drukknop constructie of een zogenaamde stegconstructie. Uw gebit zal niet meer klapperen of kantelen en uw kauwvermogen en kauwcomfort zal hiermee drastisch verbeteren.


Wist u dat een klikgebit onder bepaalde voorwaarden vergoed wordt vanuit de basisverzekering?

Meer weten? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen over implantaten

De behandeling vindt plaats onder lokale verdoving en is dus niet pijnlijk. Eventuele napijn is met de juiste instructies en pijnstilling tot een absoluut minimum te beperken.
De levensduur van een tandimplantaat kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Over het algemeen kunnen tandimplantaten, wanneer ze goed worden verzorgd en onderhouden, tientallen jaren meegaan. De levensduur wordt onder andere sterk beïnvloed door het onderhoud (zowel van uzelf als bij de mondhygiëniste), roken, algemene gezondheid en de staat van het tandvlees en het kaakbot.
Tandimplantaten worden niet afgestoten. Ze integreren in het kaakbot en vormen een permanente hechting. Mogelijke complicaties zoals infecties, slechte botkwaliteit, slechte mondhygiëne of roken kunnen een slechte invloed hebben op de gezondheid van het bot en tandvlees rondom een implantaat. Het is cruciaal om ze goed te onderhouden en complicaties te vermijden.

De kosten kunnen per individu verschillen. Bij een consult implantologie kunt u echter rekening houden met de volgende kosten:

Omschrijving
Code
Kosten
Initieel onderzoek implantaten
J010
€ 73,71
Orthopantomogram
X22
€ 79,79
Totaal
 
€ 153,50

Er zijn situaties waarin tandimplantaten mogelijk niet geschikt zijn:

 • Onvoldoende Botdichtheid: Voldoende kaakbot is essentieel. Bij gebrek kan een botaugmentatie (botopbouw) nodig zijn. Ook deze behandeling wordt in specifieke gevallen bij Oude Rijn tandartsen aangeboden.
 • Slechte Gezondheid: Onderliggende aandoeningen kunnen genezing beïnvloeden, zoals ongecontroleerde diabetes.
 • Medicijnen: Sommige medicijnen, zoals bepaalde osteoporosemedicijnen, kunnen complicaties veroorzaken.
 • Roken: Verhoogt risico op infecties en botverlies na implantatie.
 • Leeftijd: Implantaatplaatsing bij kinderen wordt over het algemeen vermeden.
 • Tandvleesaandoeningen: Actieve tandvleesaandoeningen moeten eerst worden behandeld.

Oude Rijn Tandartsen

Geen lange
wachttijden

Gratis parkeren
naast de deur

Goed bereikbaar
met het OV

Vele specialismen
onder één dak