Tanden bleken

De enige veilige en bewezen manier om uw tanden witter te maken

Oude Rijn Tandartsen – snel stralend witte tanden

Bij Oude Rijn Tandartsen begrijpen we dat een stralend witte glimlach een zelfvertrouwen boost kan geven. Daarom zijn we verheugd om Boutique Whitening aan te bieden, een effectieve en veilige methode voor tanden bleken die u gemakkelijk thuis kunt gebruiken.

De voordelen van Boutique Whitening:

  • Op maat gemaakt: Uw bleekbitjes zijn speciaal voor u gemaakt, zonder dat daarbij ongemakkelijke gipsafdrukken benodigd zijn. Het maken van de gebitsafdruk is volledig digitaal! De bleekbitjes — ook wel bleeklepels genoemd — zijn ook enkele jaren later nog bruikbaar!
  • Veilig en gecontroleerd: Omdat u onder toezicht staat van een tandheelkundig professional, kunt u erop vertrouwen dat het bleekproces veilig en gecontroleerd verloopt.
  • Effectief: Boutique Whitening levert snel zichtbare resultaten, waardoor uw tanden meerdere tinten witter kunnen worden. De bestanddelen zijn jarenlang wetenschappelijk onderzocht en zijn wetenschappelijk bewezen.
  • Gemakkelijk thuisgebruik: Het systeem is ontworpen voor gebruiksgemak, zodat u kunt bleken wanneer het u uitkomt.


Hoe gaat het bleken in zijn werk?

Het begint met een eenvoudige afspraak van 30 minuten waarin we uw gebit grondig reinigen om ervoor te zorgen dat het bleekproces optimaal werkt en de meeste externe oppervlakkige verkleuring al is verwijderd. Vervolgens voorzien we u van op maat gemaakte bleeklepels en een speciale bleekgel, zodat u thuis veilig en effectief uw tanden kunt bleken. De bitjes worden aan de hand van een digitale scan speciaal voor uw tanden vervaardigd. Het gebruik van de bleekgel wordt daarna uitgebreid aan u uitgelegd.

Veelgestelde vragen over thuisbleken

Van tevoren is niet te voorspellen hoe wit uw gebit zal worden. Dit is van vele factoren afhankelijk zoals je eet- en drinkgewoonten, de basiskleur van gebit (die tevens genetisch bepaald is), of je rookt en hoe ‘dik’ je glazuur is. Wel kunnen we garanderen dat we de maximale witheid die bij uw gebit haalbaar is bereikt kan worden.
Feitelijk zijn alle bleekgels die meer dan 0,1% waterstofperoxide bevatten verboden om verkocht te worden door iemand anders dan een tandarts. 0,1% is te weinig om een verschil op te gaan merken. Andere middelen kunnen onnodig schurend of zelfs schadelijk voor je gebit zijn. Alleen waterstofperoxide en waterstofcarbamide die door een tandarts worden verstrekt zijn wetenschappelijk bewezen en veilig.
Tanden bleken is NIET schadelijk, mits de instructies goed worden nageleefd. Er kan wel sprake zijn van een toename in gevoeligheid voor koude dranken, echter neemt deze gevoeligheid ALTIJD weer af. Wij kunnen tevens adviseren in tandpasta’s die gevoeligheid tegengaan. Er gebeurt niks met de structuur van je glazuur. Bleken is dus gegarandeerd veilig.
Tanden bleken kan eigenlijk altijd. Het kan echter zo zijn dat er reeds bestaande kronen en vullingen bij uw voortanden zijn gemaakt. Deze zullen niet meekleuren, want die kleur blijft hetzelfde. Vooraf wordt er daarom goed bekeken of bleken in uw geval mogelijk is.

Oude Rijn Tandartsen

Geen lange
wachttijden

Gratis parkeren
naast de deur

Goed bereikbaar
met het OV

Vele specialismen
onder één dak